Welkom bij de karperafdeling van H.S.V. Visscherslust, Waalwijk

De karperafdeling binnen Visscherslust is opgezet om met name voor de karpervisschers binnen de vereniging de belangen te behartigen. Met een team van vier personen is eind 2016 gestart met opzetten van de karperafdeling en nemen van initiatieven voor viswaterbeheer en visuitzettingen. Momenteel wordt de karperafdeling geleid door. Jaarlijks worden een aantal evenementen georganiseerd waaronder een jeugd-happening waar het karpervissen centraal staat en een wedstrijd voor senioren.

Beide vissers stellen zich even voor:

wie ben ik....
Ik vis al sinds ik klein ben, met mijn vader en de buurman, een Hongaar, naar een klein putje aan de dijk bij Waalwijk. Daar is het begonnen. Daar ben ik begonnen met vissen, klein en simpel tot groot en uitgebreid maar niet met minder vreugde.

Terug naar hoe ik begonnen ben. De buurman, Laszlo, de Hongaar heeft mij en mijn vader gebracht tot het karpervissen. Hij was ook degene die zijn eigen aas maakte. Toen ik een jaar of 10 was keek ik al mee op de aanrecht wat Laszlo maakt. Iets met ei, meel en groen spul uit een flesje. Daar maakt hij zijn aas mee. Gewoon bloem, vanille suiker en een soort zoete geur. Daar maakt hij een bal van en pakte stukjes er vanaf en gooide dat in kokend water. Na een paar minuten viste hij het eruit en gooide het in een zakje met nog meer groen zoet spul. Bij het vissen ging het direct aan de haak op een lijntje met een pen, nog niet met een hair, dat kende we nog niet. Een 28 jaar geleden was dit al de manier van maken van aas wat we nu eigenlijk beschrijven als boilies.